Kinderkookcafeho

De inrichting en styling van je woning

Interieurstyling

Bij het inrichten van je huis komen verschillende keuzes kijken. Voor de interieurstyling is het belangrijk om te kijken welke materialen en kleuren je zelf mooi vindt. Eigenlijk kun je in een aantal stappen de basis opzetten voor je interieurstyling. Allereerst is het belangrijk om je woonstijl te bepalen. Een tip hierbij is om te denken aan woorden die je bij een ruimte voelt. Een andere manier is om een moodboard aan te maken met allerlei woonidee├źn. Scandinavisch, minimalistisch, boho of modern? Dit zijn allemaal soorten interieurstijlen en aan de hand van je moodboard kun je bepalen welke stijl er voor jou uitspringt. Ga dus aan de slag met het opslaan van meubels, kleuren en ingerichte ruimtes.

Vervolgstappen om je interieurstyling te bepalen

Nadat je een moodboard hebt gemaakt, ga je vervolgens bij jezelf na wat je juist niet leuk vindt. Dit is een handige strategie om te gebruiken omdat mensen vaak makkelijker kunnen bepalen wat ze juist niet aantrekt. Vervolgens is een andere tip om eerst een vloer uit te kiezen. Op die manier bepaalt de vloer hoe je de kamer verder inricht. Je wordt wel iets beperkt in je keuze maar hierdoor wordt de ruimte wel een geheel. Op die manier kun je kleuren van de vloeren bijvoorbeeld terug laten komen in de kussentjes op de bank. Deze stappen zetten alvast de basis voor de interieurstyling. Als je er niet uitkomt, kun je een interieurstylist inschakelen.

 

Inschakelen van een interieurstylist

Een interieurstylist helpt mensen om meer sfeer aan een ruimte toe te voegen. Hierbij wordt rekening gehouden met trends maar ook met je eigen wensen wat betreft interieur. Ze kan je adviseren over het kiezen van meubels en accessoires maar ook over de verlichting in je huis. Daar kan bijvoorbeeld een verlichtingsplan voor ontworpen worden. Ook een stylingplan behoort tot de mogelijkheden. Door je eerder gemaakt moodboard met de interieurstylist te bespreken kun je je wensen goed naar voren laten komen in dit plan.

De inrichting en styling van je woning

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top