Kinderkookcafeho

Boodschappen lokaal kopen in Noord Brabant

boerderijwinkel

Lokale producten kopen in omgeving Noord Brabant? Bij de boerderijwinkel kun je terecht voor pure een eerlijke producten. Deze komen voornamelijk uit de streek zodat het bekend is waar de producten vandaan kopen. In de boerderijwinkel wordt honing verkocht dat is gemaakt van de nectar die de bijen rondom de boerderijwinkel verzamelen. Ook zijn er eieren en onbespoten groenten en fruit verkrijgbaar, ook afkomstig van het erf. Verder zul je op het dak van de boerderijwinkel zonnepalen aantreffen. Op die manier wordt er voor 70% in de stroom voorzien die nodig is om de boerderijwinkel draaiende te houden.

 

Bloemenhoning van de imker

Rondom de tuin van de boerderijwinkel worden bijenvolken gehouden. In de tuin zijn er veel bloemen, planten en kruiden te vinden waar bijen gek op zijn. Van de nectar die de bijen maken wordt honing gemaakt die verlichting kan bieden bij keelpijn of andere infecties. Honing is niet alleen om te eten maar kan ook goed werken op de huid. Zo kan het bijvoorbeeld helpen om een onzuivere huid te behandelen, bijvoorbeeld wanneer je last hebt van puistjes.

 

Onbespoten groentes en fruit van het erf

Wanneer je bij een boerderijwinkel boodschappen gaat doen, kun je met het seizoen mee eten. Op die manier zorg je ervoor dat je maaltijd een lagere Co2-uitstaat heeft. De ingrediƫnten hoeven niet van heinde en verre te komen maar ze komen nu gewoon uit je eigen provincie, Brabant. In de moestuin zul je veel verschillende soorten groentes zien staan, zoals sla, wortelen knoflook en een aantal koolsoorten.

 

Voor het verbouwen van groentes en fruit, wordt er in de moestuin gebruik gemaakt van het principe van de wisselteelt. Dit betekent dat er in de moestuin allemaal verschillende groentes naast elkaar staan. Verder wordt er geen gebruik gemaakt van bestrijdingsmiddelen maar wordt er gewoon met de hand gewied. Er wordt volgens een ecologische werkwijze getuinierd. Respect voor de natuur en milieuvriendelijk zijn hierin belangrijke pijlers.

Boodschappen lokaal kopen in Noord Brabant

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top