Kinderkookcafeho

Hulp nodig bij teambuilding?

Team

Samenwerking is essentieel in bijna alle branches. Van ziekenhuis tot accountantskantoor, van aannemingsbedrijf tot horecazaak. De samenwerking tussen collega’s bepaalt vaak het succes. Wil je als manager je team een duwtje in de rug geven? Kies dan voor professionele teamcoaching, zoals BGL teamcoaching Forever Living. Onder begeleiding van ervaren coaches ga je samen aan de slag. Met behulp van opdrachten krijg je meer inzicht in de dynamiek in je team, kun je blokkades opsporen en oplossen. Teamcoaching is een aanrader als je merkt dat er in jouw team strubbelingen zijn, als er sterke persoonlijkheden zijn die met elkaar botsen, of als je het gevoel hebt dat de onderlinge band niet sterk genoeg is.

 

Teamcoaching voor bedrijven

Teamcoaching vindt meestal plaats in bedrijfsverband. Als manager kun je daar ook een in company training of coaching sessie voor aanvragen. De trainer komt dan langs op locatie. Het is altijd verstandig een teambuilding evenement buiten het werk om te doen, op een locatie die niet doet denken aan het werk. Sommige teams gaan bijvoorbeeld samen over het parcours van een stormbaan, waarbij ze elkaar moeten helpen. Dat legt vaak de sterktes en zwaktes van teamleden bloot. De een denkt dat hij minder kan dan hij denkt, de ander neemt altijd het voortouw, een derde kan niet tegen conflicten. Door dit buiten het werk om bloot te leggen en te bespreken kun je de dynamiek in een team herstellen, zodat er meer harmonie heerst.

Nieuwe ervaring

Deelnemers aan een teamcoaching sessie moeten wel open staan voor een nieuwe ervaring. De trainer moet nieuwe inzichten aan kunnen reiken die de teamleden mee naar huis kunnen nemen. Daarom is het verstandig je teamleden te betrekken bij het besluit aan teamcoaching te doen. Als iedereen voorstander is van een dergelijk traject, is de coaching een stuk effectiever. Natuurlijk kun je de trainer in kwestie om advies vragen als je merkt dat er onvoldoende draagvlak is in je team.

Hulp nodig bij teambuilding?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top