Kinderkookcafeho

Speelgoed online bestellen

Speelgoedwinkels zijn minder vaak in het straatbeeld te vinden en zeker als je in een klein dorpje woont is het soms lastig om leuk speelgoed te vinden voor je kind. In een online speelgoedwinkel vind je een overzicht van speelgoed voor iedere leeftijdscategorie. Voor baby’s tot en met tienjarigen. Spelen is namelijk heel belangrijk voor de ontwikkeling van je kind. Het is daarom niet zo gek dat kinderen graag heel veel spelen. Met het juiste speelgoed kun je de ontwikkeling van je kind stimuleren. Het is belangrijk dat je speelgoed uitkiest dat past bij de ontwikkelingsfase waar je kind zich dit op moment in bevindt.

Spelen is belangrijk voor ieder kind

Allereerst is het belangrijk om speelgoed uit te kiezen dat past bij de individuele interesses van je kind. Wanneer speelgoed is afgestemd op de ontwikkelingsfase van je kind, zal het uitdagen tot echt spel. Er is speelgoed dat zich alleen focust op de cognitieve ontwikkeling of een ander specifiek aspect. Je kunt ook kiezen voor speelgoed dat zich focust op alle aspecten van de ontwikkeling, waarbij fysieke, cognitieve, sociale en emotionele vaardigheden worden gestimuleerd.

Speelgoed per leeftijdscategorie

Peuters zijn volop hun motoriek aan het ontwikkelen dus geschikte activiteiten voor hen zijn bijvoorbeeld rijgen, kleuren en prikken. Puzzels zijn voor jonge peuters ook altijd populair.

Een vierjarige is graag creatief bezig, houdt van fantaseren en wil zich graag onafhankelijk voelen. Hierbij sluit speelgoed aan zoals een speelhuisje waar ze volop hun fantasie de loop kunnen laten door ‘vader en moedertje’ te spelen. Met glitterpennen kun je de creativiteit van je kind stimuleren. Wanneer je kind naar school gaat en in de leeftijd tussen 6 en 9 jaar zit beginnen ze andere interesses te krijgen. Ze vinden het leuk om een spel te spelen waarbij competitie een belangrijke rol speelt. Ook beginnen ze een meer onderzoekende houding aan te nemen. In deze leeftijdscategorie zijn knutseldozen erg populair maar ook speelgoed waarmee ze buiten kunnen spelen, zoals knikkers of een springtouw.

Speelgoed online bestellen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top