Kinderkookcafeho

Wat verstaan we onze een bio energetische therapie?

Bio energetische therapie

Bio energetische therapie wil allerlei blokkades en spanningen die zich in ons lichaam hebben vastgezet losmaken en herstellen. Zo wil de therapeut een betere doorstroming van onze energie verkrijgen. Dat doet hij met aangepaste ademhalingsoefeningen, het losmaken van ons lichaam met trillingen, massages, een aangepaste lichaamshouding, expressie, uitrekken en spontane bewegingen. Op die manier wil de therapeut lichaam en geest weer in balans brengen. Tegelijk wordt zowel je vitaliteit als je levenskwaliteit versterkt.

Voor wie is bio energetischer therapie geschikt?

Iedereen die zijn of haar evenwicht wilt herstellen kan bij de bio energetische therapeut terecht. Een bio energetisch therapeut:

  • Behandelt spanningen, ook chronische
  • Vermindert gevoel in voeten, knieën, enkels en benen
  • Brengt patiënten wee in de realiteit
  • Leert ze eerder genomen beslissingen handhaven
  • Geeft zijn patiënten een groter gevoel van zekerheid en veiligheid
  • Verbetert je ademhaling

Een vrije ademhaling

Deze is onmisbaar voor een zo goed mogelijke gezondheid. Een goede ademhaling zorgt voor de nodige brandstof om al onze energiefuncties in stand te houden.

Een goede lichaamshouding

Bij de bio energetische therapie is ook je lichaamshouding belangrijk. Met allerlei methoden wil de bio energetische therapeut je lichaamshouding te herstellen. Een juiste lichaamshouding werkt pijnstillend. Denk hierbij in de eerste plaats aan schouder, nek, rug en lage rugpijn.

Seksuele energie

In de bio energetische therapie geeft men heel wat aandacht aan zowel je lichamelijke als je geestelijke gezondheid. Wanneer je in staat bent seksueel te genieten zal dat ook je gezondheid zeker ten goede komen. Daartegenover staat dat deze seksuele energie al vlug voor allerlei spanningen en conflicten zorgt. Die maakt dan weer goede energiestroom onmogelijk.

Gevoelsexpressie

Als je moeilijk of zelfs niet je gevoelens kunt uiten vermindert ook je energievoorraad. Bij zo een moeilijke gevoelsexpressie voel je je geremd en geblokkeerd.

Terug omgaan met gevoelsexpressie

De bio energetische therapie geeft je de kans op opnieuw een goede omgang met gevoelsexpressie te realiseren. Zo streeft de therapeut naar een evenwicht tussen zelfbeheersing en expressiviteit. Je leer opbouwend denken en handelen.

Wat verstaan we onze een bio energetische therapie?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top