Kinderkookcafeho

Natuurlijke geneesmiddelen zijn zowel geschikt voor groot als klein

Natuurlijke geneesmiddelen

We tonen steeds meer belangstelling voor gezond en natuurlijke eten. Die positieve trend zet zich nu ook door in het gebruik van natuurlijke geneesmiddelen. Die zijn afkomstig uit planten en kruiden of delen ervan. Onderzoeken naar hun veiligheid waren positief. Natuurlijke geneesmiddelen willen klassieke medicijnen zeker niet vervangen, ze zijn wél een perfecte aanvulling. Woon je in de regio Leiden en voel je je aangesproken tot natuurlijke geneesmiddelen? Die haal je die bij voorkeur bij de drogist. Die staat je met kennis van zaken bij in het kiezen en informeren van de beste natuurlijke geneesmiddelen om je kwaal doeltreffend te bestrijden.

Natuurlijke geneesmiddelen zijn zo oud als de mensheid zelf

Natuurlijke medicijnen  zijn zo oud als de mensheid zelf. Zezijn vaak de basis voor het ontwikkelen van onze chemische geneesmiddelen. Huis, tuin en keukenmiddeltjes zijn al zo oud als de straat en werden van generatie op generatie overgedragen. Onze groeiende belangstelling voor alles wat met gezondheid, gezonde en natuurlijke voeding te maken heeft, zorgde voor een groeiende belangstelling voor natuurlijke geneesmiddelen.

Natuurlijke geneesmiddelen met breed toepassingsgebied

Natuurlijke of plantaardige geneesmiddelen die we vandaag gebruiken werken vooral pijnstillend. Ze worden even goed ingezet bij hoge bloeddruk, voor een betere doorbloeding of bloedcirculatie en tegen pijnlijke galstenen. Ze worden even goed ingezet om meer vet te verbranden en makkelijker af te vallen.  Voor elke kwaal is er wel een doeltreffende planten of kruidenextract. Naast de klassieke tabletten of capsules zijn ze ook verkrijgbaar als poeder of tinctuur. Bij deze laatste vorm worden planten of kruiden geheel of gedeeltelijk geweekt in alcohol.

Veel gebruikte planten en kruiden als natuurlijk geneesmiddel

In totaal worden meer dan driehonderd planten en kruiden als natuurlijke geneesmiddelen gebruikt. De meest bekenden zijn gember, klaproos, maretak, melisse,  Aloë vera, arnica of valkruid, basilicum, brandnetel, goudsbloem, kamille, lavendel, marjolein, meidoorn, pepermunt, roos, rozemarijn, tijm en valeriaan.

De voordelen van natuurlijke geneesmiddelen:

  • Bevatten alleen natuurlijke bestanddelen
  • Uitstekend combineerbaar met klassieke geneesmiddelen
  • Zijn geschikt voor groot en klein, ook voor baby’s
  • Veilig
Natuurlijke geneesmiddelen zijn zowel geschikt voor groot als klein

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top