Kinderkookcafeho

Wat doet een yogatherapeut? 

Yogatherapeut

 

Deze oosterse therapie wil pakt zowel lichamelijke als mentale en emotionele problemen aan. Yogatherapie is geschikt voor al dienen die op de signalen vertrouwt die zijn of haar lichaam uitstuurt of voor iedereen die lichaam en geest weer in evenwicht wilt brengen. De yogatherapeut streeft dit na met aangepaste houdingen, ademhalingsoefeningen en meditatietechnieken. Zo wil hij lichaam en geest weer in harmonie met elkaar brengen.

Yogatherapeut zorgt voor meer energie

Ben je regelmatig vermoeid en kamp je al een tijd met een tekort aan energie? Dan kan een bezoek aan de yogatherapeut je er weer bovenop brengen. Hij herstelt ook je zelfhelend vermogen. Dat zijn de meesten van ons kwijtgeraakt als gevolg van hun ongezond eet- en leefpatroon. We eten namelijk steeds ongezonder en bewegen veel te weinig. Dat is nodig voor een goede lichamelijke en geestelijke gezondheid en toch verwaarlozen we dat nog altijd teveel. Een yogatherapeut werkt ondersteunend. Het is zeker niet zijn of haar bedoeling op de klassieke geneeskunde te vervangen. Yogatherapie ondersteun allerlei lichamelijke klachten zoals nek-, rug- en schouderpijn, moeilijk ademhalen, hyperventileren, chronische aandoeningen en chronische pijn. De yogatherapeut werkt vaak nauw samen met de fysiotherapeut of met andere medische begeleiders.

Hoe werkt een yogatherapeut?

De yogatherapeut wil in de eerste plaats een zo goed mogelijk inzicht krijgen in de problemen of de behoeften van de patiënt. Dat doet hij met een eerste kennismakingsgesprek. Daarna volgt een meer persoonlijk gesprek en wordt samen een programma op maat uitgewerkt. Een yoga sessie is een combinatie van aangepaste yogahoudingen, ademhalingsoefeningen en meditatie. Met he individueel programma kan de patiënt thuis aan de slag.

Zonder klachten kun je ook naar de yogatherapeut

Je moet zeker niet alleen met klachten naar de yogatherapeut. Geïnteresseerden zonder lichamelijke klachten kunnen even goed bij hem of haar terecht. Dat kan bijvoorbeeld om je verloren evenwicht weer terug te vinden of om:

  • Bestaande patronen te doorbreken
  • Ongezonde en slechte gewoonten af te leren
  • Nieuwe professionele of privé doelen steel
  • Creativiteit te simuleren
  • Concentratie versterken
Wat doet een yogatherapeut? 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top