Kinderkookcafeho

Nothing beats the smell of fresh flowers

Flowers

Een bekende uitspraak die voor velen van ons zal gelden. Een mooi bosje rozen, een paar bloemen uit het veld of een bos rozen die je laatst zomaar thuisgestuurd kreeg. Bloemen maken iedereen blij, “nothing beats the smell of fresh flowers”. Heb jij er eigenlijk weleens over nagedacht hoe bloemen gekweekt worden, waar de bloemen vandaan komen en hoeveel werk er verricht wordt door verschillende partijen? Er gaat namelijk een heel proces aan vooraf, voordat het boeket in jouw huis staat te pronken als een waar masterpiece.

Het begint bij de kweek

Nederland is een echt tulpenland. We hebben dan ook een heel aantal kwekers in Nederland. Veel bloemen die we in Nederland komen, komen van Nederlandse kwekers. Het duurt vaak al een redelijke tijd voor de bloemen mooi op maat zijn voordat ze van het land af gehaald kunnen worden. Daarna wordt er een selectie gemaakt: welke bloemen zijn hoogwaardig genoeg voor de verkoop en welke hebben vieze plekjes of zijn krom? Deze bloemen worden eruit gevist. Het proces moet snel gaan, want we weten allemaal dat verse bloemen niet maandenlang mooi blijven. De bloemen worden vaak via vrachtwagentransport naar verschillende locaties gebracht, denk aan groothandels en bloemisten.

Van bloemist naar huiskamer

Zodra de bloemen bij de bloemist zijn, worden ze klaargemaakt voor de verkoop. Vaak bestellen mensen bij de bloemist een boeket voor een vaste prijs. Per seizoen verschilt het aanbod in bloemen, in de herfst zie je bijvoorbeeld veel bloemen in herfstige kleuren als oranje en rood voorbijkomen. De bloemist doet haar best om een zo mooi mogelijk boeket klaar te maken naar wens van de klant. Soms worden er nog extraatjes bij gedaan zoals een zakje met poeder wat de bloemen langer vers zal houden. Om het af te maken worden de bloemen in een mooie folie gewikkeld waarna ze klaar zijn om cadeau gedaan te worden, of dat nou aan jezelf is of aan iemand anders.

Nothing beats the smell of fresh flowers

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top