Kinderkookcafeho

Zelf maaltijdshake maken om af te vallen

zelf maaltijdshake maken

Wil jij graag wat kilootjes kwijt maar weet je niet zo goed hoe je je eetpatroon dusdanig kunt aanpassen dat je minder calorieën binnenkrijgt? Zelf een maaltijdshake maken is echt zo moeilijk niet! Dit soort shakes worden ook wel smoothies genoemd, en zitten boordevol goede vitaminen en mineralen, en bevatten relatief weinig calorieën. Je kunt deze smoothies natuurlijk in diverse zaakjes kant en klaar afhalen, maar zelf die maaltijdshake maken is vele malen goedkoper. Als je meerdere keren per week boodschappen doet dan kun je gewoon te allen tijden verse ingrediënten in huis hebben om deze shake te maken, zoals groenten, fruit en eventueel superfoods of eiwitpoeder. Je kunt zo’n maaltijdshake namelijk zo uitgebreid maken als je zelf wilt, maar het is natuurlijk wel de bedoeling dat hij super voedzaam is. Dit doe je door er relatief weinig fruit in te doen, en meer groenten en superfoods.

Zelf maaltijdshake maken voor na het sporten

Als het jouw bedoeling is om na het sporten een gezonde shake te drinken dan kun je deze het beste maken inclusief een flinke schep eiwitpoeder. Na het sporten moeten je spieren namelijk herstellen, en dat doen ze echt het beste met eiwitten. De suikers uit het fruit vangen de eerste klap op, en de eiwitten nemen het daarna over en herstellen je spieren. Zelf een maaltijdshake maken voor na het sporten is ideaal voor wie alleen het allerbeste wil voor zijn lijf, en er zeker van wil zijn dat die shake geen onnodige toevoegingen of chemische zoetstoffen bevat.

Elke dag een shake is super gezond

Als je graag wilt afvallen zou je elke dag één maaltijd kunnen vervangen door zelf een maaltijdshake maken. Je krijgt dan minder calorieën binnen, maar wel een flinke dosis voedingsstoffen. let er overigens wel op dat je het niet te gek maakt met de hoeveelheid fruit. Dit is om je smoothie zoeter te maken, maar teveel fruit levert ook veel suikers op, en dat is weer minder gezond.

Zelf maaltijdshake maken om af te vallen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top