Kinderkookcafeho

Rijschool Amersfoort

Rijschool Amersfoort

 

Beginnen met rijden kan stiekem best wel spannend zijn. Voor het eerst kruip je zelf achter het stuur. Gelukkig krijg je hierbij genoeg begeleiding. Zo heeft de instructeur zelf ook pedalen en kan hij altijd ingrijpen als dat nodig is. Ga jij binnenkort starten met lessen en zoek je daarom nog een rijschool in Amersfoort? Lees in dit blog wat je van je eerste les kan verwachten, zodat je je mentaal beter voorbereid voelt voor je eerste les.

 

Kennismaking

 

Je wordt altijd door de instructeur van je huis opgepikt. Het is wel een voorwaarde dat je in het gebied woont waarbinnen de instructeur zijn lessen geeft. Als je op wordt gehaald, mag je gelijk achter het stuur gaan zitten. Je wordt tijdens je eerste rit tot in de details begeleid dus er kan heel weinig mis gaan. Tijdens de rit maak je kennis met de instructeur. Op basis hiervan kan je eventueel al bepalen of er een klik is tussen jullie.

 

Rijden op een industrieterrein 

 

Je zal tijdens je eerste les gaan rijden naar een industrieterrein. Hier kan je rustig je eerste rondjes gaan rijden en oefenen met de basis handelingen zoals remmen, gas geven en schakelen. Schakelen kan de eerste paar lessen best een uitdaging lijken maar na een tijdje oefenen zal het net zo makkelijk worden als remmen en gas geven.

 

Uitleg

 

Tijdens je eerste les zal de instructeur je een uitleg geven over hoe de auto werkt, waar de knoppen zitten en alle andere nodige dingen uitleggen. Je hoeft dit natuurlijk niet allemaal in een les te onthouden. Je kan altijd in een volgende les vragen hoe iets nou ook alweer zat. Verder kan de instructeur je tijdens de eerste les een geschikt pakket aanbieden. De prijzen zullen per rijschool verschillen en zo ook de pakketten die een school aanbiedt. Je kan aan de hand daarvan bepalen of je met de rijschool verder wil gaan. 

Rijschool Amersfoort

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top